Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці Житомирщини сплатили майже 3,7 млрд гривень єдиного внеску за січень – березень 2024 року

, опубліковано 12 квітня 2024 о 16:23

Платниками Житомирщини сплачено до бюджету єдиного внеску протягом січня – березня 2024 року майже 3,7 млрд гривень, що на 161,1 млн гривень, або на 4,6 відс. більше, ніж за аналогічний період 2023 року. 

За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександра М`ясковського, лише у березні цього року надходження з єдиного внеску склали 1,3 млрд гривень. Порівняно з минулим роком цей показник більший на 160,6 млн грн, або на 13,8 відсотка. Наразі в Головному управлінні ДПС у Житомирській області обліковується 75 983 платники єдиного внеску, в тому числі юридичних – 24 648, фізичних – 51 335. 

Нагадуємо, що єдиний внесок є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування, за рахунок яких фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо. 

Звертаємо увагу платників податків, що періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Тож несплата єдиного внеску призводить до втрати страхового стажу працівника, необхідного для призначення пенсійних виплат у майбутньому 

Дякуємо платникам за фінансову підтримку держави!