Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Закарпатській області сплачено майже 160 млн гривень військового збору

, опубліковано 12 квітня 2024 о 16:26

У Закарпатській області протягом першого кварталу 2024 року платники податків сплатили 159 млн 623 тис. грн військового збору, який спрямовується на фінансування українського війська. Про це інформує Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За словами начальника Головного управління, вказана сума цього податкового зобов’язання перевищує надходження аналогічного періоду 2023 року на понад 22 млн гривень.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області нагадують, що ставка військового збору становить 1,5 % від об’єкта оподаткування. Цим збором оподатковуються доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання), а також іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Податківці області зауважують, що кожен платник, отримуючи легальні доходи та сплачуючи «патріотичний збір», фінансово підтримує ЗСУ і цим робить вагомий внесок у нашу Перемогу над загарбниками.

Дякуємо платникам податків за сумлінну сплату податків!