Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові надходження до бюджетів Запорізької області склали майже 2,5 мільярда гривень

, опубліковано 12 квітня 2024 о 16:27

У першому кварталі платники податків регіону спрямували до бюджетів громад 2 мільярди 487 мільйонів гривень. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев. Як зазначив керівник податкової служби області, рівень сплати перевищив минулорічний на 259 мільйонів гривень.

Найбільша питома вага у доходах місцевих бюджетів припала на податок з доходів фізичних осіб – 67 відсотків. Також значними є надходження єдиного податку – 18 відсотків, плати за землю – 8,4 відсотка, податку на прибуток підприємств – два відсотки тощо.

У березні запоріжці поповнили місцеві скарбниці на 796 мільйонів гривень, що на 40 мільйонів гривень більше, ніж у березні 2023 року.

Нагадаємо, про особливості нарахування і сплати податків читайте у розділі "Онлайн-навчання" вебпорталу податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/.

Актуальна інформація про ставки і пільги з місцевих податків та зборів розміщена за посиланням: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/stavki-mistsevih-podatkiv-ta-zboriv/.