Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже мільйон гривень транспортного податку перерахували до місцевих бюджетів Прикарпаття власники елітних автомобілів

, опубліковано 12 квітня 2024 о 16:30

До місцевих бюджетів Івано-Франківщини у I кварталі 2024 року надійшло 951,7 тисячі гривень транспортного податку, що на 537,6 тисячі гривень більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Значну частину податку, а це 675,2 тисячі гривень сплатили фізичні особи, а решта – 276,5 тисячі гривень надійшла від юридичних осіб. 

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що відповідно до ст. 267 Податкового кодексу України є об’єктами оподаткування. 

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

Обчислення суми транспортного податку з об’єкта оподаткування фізичним особам здійснюється податковим органом за місцем реєстрації платника податку, зазначеним в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування. 

Транспортний податок фізичним особам необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення. Юридичні особи перераховують транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.