Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Військовий збір: понад 200 мільйонів гривень – внесок платників Хмельниччини на підтримку ЗСУ

, опубліковано 18 квітня 2024 о 14:43

У січні – березні цього року платниками Хмельниччини на фінансування українського війська перераховано 218,4 млн грн військового збору. Це на 7,7 млн грн більше аніж минулого року в аналогічному періоді. Про це інформують в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.    

Нагадаємо, військовий збір справляється з доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. До них належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо.    

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка. Сума збору зараховується до державного бюджету.  Все про Деклараційну кампанію – 2024 за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2024.